Thursday, December 6, 2012

Pasta met sinaasappel-chilisaus

Pasta met sinaasappel-chili saus. Een absolute aanrader! Lekker pittig, en makkelijk te maken.

Wat heb je er voor nodig:
- Penne Rigata
- Kipfilet
- Chili saus
- Sinaasappelsap
- Paprika (rood of geel)
- Zongedroogde tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- Kruiden; paprikapoeder, peper, zout
- Pijnboompitjes
- Brie

En zo maak je het:
Kook de pasta. Snij in tussentijd de kipfilet in reepjes, en marineer ze in zonnebloemolie met zout, peper en paprikapoeder. Daarna snijd je de paprika in stukjes, de zongedroogde tomaatjes en de knoflook. Bak eerst de kipfilet aan tot die mooi goud bruin van kleur is. Daarna voeg je de paprika en knoflook toe, en als laatst de zongedroogde tomaatjes. Als dit mooi aangebakken is voeg je de chilisaus toe. Dit laat je even mee sudderen met de andere ingrediƫnten. Wanneer de chilisaus een beetje stroperig wordt voeg je een flinke scheut sinaasappelsap toe. Laat het geheel even doorkoken, wanneer de saus goed op smaak is doe je de pasta er bij. Alles even laten doorkoken.

Om het af te maken kun je er op het bord wat geroosterde pijnboompitjes bij doen. Dit is een absolute aanrader, want dat geeft het recept een beetje meer bite. Leg als laatste een paar plakjes brie bovenop. Dit houdt de pittigheid een beetje in balans.

Tip:
Kook de pasta niet helemaal gaar voor je hem toevoegd, maar kook hem 9 min i.p.v. 10-12 min. Als je hem dan aan de saus toevoegd pakt hij alle smaken op uit de saus en kookt hij in de saus wel verder gaar.

2 comments:

Anonymous said...

goede tip: erg lekker, vooral met wat extra Italiaanse groentes/roerbak on-the-side.

Nienke said...

Dank je wel voor de tip! Heb het geprobeerd, inderdaad erg lekker!!