Saturday, April 13, 2013

Pauzewonen

Met de huidige veranderingen in de zorg, ander eisen voor woonruimtes, het scheiden van wonen en zorg of leegstand doordat ouderen langer thuis blijven gebeurt het dat er verzorgingshuizen sluiten, een andere locatie betrekken of te maken hebben met leegstand.

In Arnhem is er het Bruishuis, een voormalig verzorgingshuis in de wijk Malburgen en die heeft een nieuwe bestemming gekregen. Er is ruimte gecreërd voor beginnende ondernemers, er zijn vergaderruimtes te huur en er zijn 30 pauzewoningen beschikbaar.

Hoe vaak gebeurt het dat er twee mensen gaan scheiden en dat één van de twee op zoek is naar een woonruimte? Een pauzewoning is een woning voor de duur van een jaar, voor mensen die zijn gescheiden en tijdelijk een andere woonruimte zoeken. Hoe goed is dat? Door van de afgestoten ruimte van de één, een oplossing te bieden aan iemand die er naar op zoek is. Een mooie regeling die, vind ik, laat zien dat we in deze maatschappij weer leren om wat voor elkaar te kunnen betekenen.

Pauzewoningen om leegstand tegen te gaan de toekomst?
Een sterke schakel!


Voor meer informatie over het Bruishuis in Arnhem klik je hier.

1 comment:

Handige An said...

Ik HOU van dit soort initiatieven :) Leuk dat je het deelt. Zulke projecten/oplossingen zouden er veel vaker moeten komen.