Wednesday, November 7, 2012

Dadels-met-vijgen taart

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Dit recept heb ik van 24 kitchen, en ik wilde hem zelf eens uit proberen. En hij is goed! En dat mag dan ook gedeeld worden. Het is een heel simpel recept, en echt, maar dan ook écht het proberen waard!

Wat je nodig bent:
- Bladerdeeg
- Kaneel
- Vijgen 1 bakje
- Dadels (zonder pit) 1 bakje
- Oregano
- Bruine suiker
- 50gr Boter

En zo maak je het:

De bodem:
Maak een bodem van kant en klare bladerdeeg. Gebruik meerdere velletjes (ongeveer 3) laat ze ontdooien en kneed ze tot een bal. Rol het uit tot de gewenste vorm en doe er een klein beetje suiker en kaneel op. Bak de bodem in ongeveer 15-20 minuten bruin. Als de bodem omhoog komt bollen, prik er dan gaatjes in zodat je een mooie platte bodem hebt.

Op de bodem:
Doe de vijgen en dadels samen met ongeveer 50 gr boter, 1 eetlepel bruine suiker, 1 1/2 theelepel kaneel en 1 1/5 theelepel oregano in een kom. Kneed dit met je handen tot een soort pasta. Meng alles goed door elkaar zodat het één geheel wordt. Doe dit mengsel op de bodem van de taart en strooi er tot slot nog een beetje oregano over.

De combinatie van oregano met de dadels en vijgen is echt heel goed! Het zoete wordt zo een beetje in balans gebracht. Een heel lekkere taart als toetje, maar natuurlijk ook erg lekker bij een fijn kopje thee!

No comments: