Thursday, November 15, 2012

Penvriendin gezocht

Als vervend twitteraar zag ik in mijn tijdlijn een tweet van Flow voorbij komen 'Penvriendin gezocht'. Mijn eerste impuls was dan ook 'Ja, leuk!', en met één wedertweet was een contact geboren. Geen idee op wie ik antwoordde eigenlijk, het idee van weer ouderwets brieven schrijven was zo aanlokkelijk dat ik wel moest reageren. Op mijn wedertweet, of in twitterland 'reply', kreeg ik gelijk reactie. En een mail. En een adres. En nog geen twee dagen later had ik de eerste brief al op de deurmat liggen. Ontzettend leuk! Een leuke brief, van een bijzonder mens zo bleek. Sommige dingen moeten gewoon zo zijn denk ik wel eens, en volgens mij had dit ook zo moeten zijn. Soms even de laptop en telefoon aan de kant schuiven voor ouderwets pen en papier. Geweldig. Niet meer even snel een stukje tekst verwijderen, fouten rechtzetten, overnieuw beginnen. Nee, de eerste woorden op papier zetten en dan maar gewoon doorschrijven. En na de eerste drie regels gaat dat verbazingwekkend snel! Voor je het weet heb je weet 2 kantjes volgeschreven. En ik kan het iedereen aanraden, want niets is zo leuk als ouderwetse briefpost krijgen!! Vanaf nu kampeer ik op de deurmat, wachtend op de volgende handgeschreven brief die gebracht wordt.

2 comments:

StardustElisabeth said...

Wauw, wat leuk om iemand te ontmoeten die ook een 'deurmatkampeerder' is! Ik ben echt dol op echte post krijgen, om brieven in mijn hand te hebben in plaats van de mailtjes en Whatsappjes. :)

Nienke said...

Helemaal mee eens. Een brief is een soort van kadootje in een enveloppe, helemaal als je weet dat de ander er echt heel erg haar best op heeft gedaan. :)