Wednesday, August 28, 2013

Strijd mee tegen eenzaamheid


de eenzaamheid

 zelfst.naamw. (v.)
Uitspraak:  ['enzamhɛit]

situatie dat je alleen bent of je zo voelt
Voorbeelden:  `Oude mensen zijn vaak eenzaam.`,
`Ze voelt zich eenzaam ondanks alle hulpverleners om zich heen.`


Soms ken je iemand, en die iemand weet een fantastisch project van de grond te krijgen. Net als ik zullen er meer mensen in de zorg werken die eenzaamheid tegen komen. Eenzaamheid is een leed. En het maakt niet uit voor wie, eenzaamheid is een gevoel, een ervaring, waarvan je zou willen dat niemand dat hoeft te kennen. Eenzaamheid is gestold alleen-zijn. Iemand is alleen en beseft zich dat ook. En vaak komt daar veel emotie bij kijken. Alleen geldt eenzaamheid niet alleen voor zorg-ontvangers, er zijn ook anderen in dit land die eenzaamheid ervaren. Veel te veel mensen als je het mij vraagt. Als we in een land wonen met zo veel mensen, hoe kan het dan dat we soms niet aan die mensen denken die dat ook nodig zijn?

Maar dan zijn er van die mensen die weten te strijden tegen eenzaamheid. Die niet alleen vinden dat er wat aan gedaan moet worden, maar dat ook gewoon dóen! Zo kwam ik Project Postvriend tegen. Hier kun je mensen aanmelden die wel een kaartje, of regelmatige post, kunnen ontvangen. Jezelf aanmelden mag uiteraard ook. Of, als je wilt, kun je je ook aanmelden om zelf een kaarte sturen naar iemand die dat wel kan gebruiken. Een prachtig project, in de strijd tegen eenzaamheid.


Naast dit mooie project, is er nog meer ontstaan. In samenwerking is er een festival bedacht en opgestart. Met hulp bij het ontwerpen van het logo door Studio Stift, en met medewerking van andere creatievelingen, zoals Soes & So is er iets heel moois ontstaan. Voor iedereen die graag in contact wil komen met anderen, die een dagje wil aanschuiven voor een kop thee van de vrolijke theetante, goed advies van de Liefdesdokter, of een handwerkactiviteit wil doen kan op zondag 5 oktober terecht bij het Kom er bij Festival! Dit wordt gehouden in Eindhoven en is voor iedereen die samen wil zijn. Samen in de strijd tegen eenzaamheid.


Wat goed dat er mensen zijn die op deze manier geestelijk voor anderen zorgen. En het zou natuurlijk nog beter zijn als iedereen die wil op 5 oktober naar het festival komt! Ga naar de site voor meer informatie!

Tot dan!!


Festival Kom Erbij

Kom Erbij. Maak contact. Verbind. Haak aan. Speel samen. Ga in gesprek. Deel. Ontmoet elkaar. Doe mee!
Ontmoet Eindhoven!

No comments: