Saturday, March 15, 2014

Koffie en magere Keek

Soms kom je opeens ongevraagd in een geheel nieuwe periode in je leven. Het wordt tijd om oude dingen af te sluiten, en nieuwe dingen te verwelkomen. En oude dingen afsluiten wil niet zeggen dat je ze moet vergeten of dat je het er niet meer over mag hebben. Soms helpt het als je je hart eens open stelt.

En zo had ik vorige week een interview met de Viva. De journalist stelde mij vragen waar ik, zoals dat hoort, keurig antwoord op gaf. Al heel snel kreeg ik het verhaal toegestuurd, en eerlijk gezegd moest ik er zelf even van slikken. Ik vroeg mij af of dit een voorbode was voor wat nog komen zou...

... En dat was het! Maandag kwam NPO spirit filmen, en net als bij het interview met Viva ging het over eenzaamheid. Mijn vroegere eenzaamheid. Hoewel ik gewoon bijna niet naar mijzelf kan kijken was ik toch heel erg tevreden met het resultaat. Een resultaat die hopelijk anderen de ruimte gaat geven om ook hun verhaal te vertellen. Toegeven dat je eenzaam bent is de eerste stap in het helen van je wonden. Mijn wonden zijn al lang geheeld, maar nu wordt het tijd dat dit grote (en maatschappelijke) probleem onder de aandacht komt en dat mensen ook eens te horen krijgen dat dit eenzame gevoel niet voor altijd hoeft te zijn! Waar ik eind vorig jaar gestart ben met Koffie en Keek, om mijn verhaal door te geven aan anderen, is er nu al heel veel verhaal verspreid aan mensen die hebben geKeeKen en gelezen!

En terwijl ik mezelf terug zie op de beelden denk ik alleen maar. "Jemig, wat een brede heupen en dikke benen!". Nu andere wonden geheeld zijn wordt het tijd om dit 'wondje' eens onder ogen te zien. Ik ben echt veel te zwaar. En hoewel dat probleem overduidelijk is, heb ik hem zelf heel lang onder de bank verstopt. En sinds vorige week kruip ik onder die bank om dit probleempje er onder uit te trekken. Het wordt tijd om dit eens aan te pakken en heb ik de hulp ingeroepen van een personal coach.

Dit is misschien niet zo boeiend om met anderen te delen, maar voor mij is het belangrijk. Iedere week naar de PT, een paar keer in de week sporten en geen koolhydraten meer. Het begin is er! Nu alle zijlen bijzetten om mijn doel te behalen! Die kilo's moeten er af!

En zo bestelde ik gisteren kettlebells om ook thuis aan de slag te kunnen en niet iedere keer naar de sportschool te hoeven (te veel bekijks) en die werden vandaag keurig bezorgd. Eén ding weet ik wel. Dit gaat niet vanzelf lukken. Wat als er iemand van lekker eten houd, dan ben ik het wel. Maar tegelijkertijd roep ik jullie hulp in! Steun mij!!

Zodat bij de volgende keer dat ik gefilmd wordt, op de foto moet, een presentatie geef, of wat dan ook, ik niet alleen maar hoef te denken "Jemig, wat ben ik dik", maar gewoon kan kijken naar waar het om gaat. De komende tijd hoop ik de strijd aan te gaan met de overtollige kilo's en dat mijn Koffie en Keek nog veel meer verspreid gaat worden. Maar dan wel koffie met magere keek.No comments: