Tuesday, January 7, 2014

Bedgeheimen

Badstoffen pyama aan, geitenwollen sokken over de broekspijpen, elastieken er omheen, haarnetje op, leren handschoenen aan, lekker gaan liggen, kussen goed in de nek, en de dekens tot een mooi holletje gevormd waar de linkerarm kan liggen....

... iedere avond weer. Bijna 70 bewoners die allemaal op een andere manier naar bed gaan. De één gaat zelf, de andere wordt geholpen. Bij de één hoef je alleen het licht uit te doen, de ander moet je volledig helpen. Heerlijk om een avonddienst te werken bij ouderen. Lekker instoppen, pyama's aan, pantoffels, kruiken en een nachtzoentje.

En wat kom je een eigennaardigheden tegen. Handschoenen aan in bed, kussentjes naast het hoofd, jas over de rand van het bed tegen de tocht, gordijnen nét niet helemaal dicht, handtas mee in bed. Niets is zo uniek, als de mens die 's avonds naar bed gaat. Zo veel bedgeheimen in één huis, geweldig!

Ik kruip ook maar eens in bed.... en doe de deur dicht en sluit de gordijnen. Want mijn bedgeheimen kom je nooit te weten!!


No comments: